Trzy pomysły na nowy smak dań z rybami

Uwielbiasz ryby, ale chciałbyś nadać im nowy smak by zaskoczyć swoich gości? Mamy kilka pomysłów!
Z okruchami kokosowymi
To nowe podejście do tradycyjnej bułki tartej, które zaskoczy i zachwyci całą rodzinę. Do jajka dodaj wiórki kokosowe!
Z sosem cytrusowym
Idealny pomysł na tłuste ryby – takie jak łosoś, ponieważ dzięki cytrusowemu smaku – powstaje idealny balans! Będziesz potrzebował 3 pomarańczy, 1 limonki, cytryny lub grejpfruta oraz 1 łyżkę cukru i świeżej pietruszki na każde 500 g ryby. Wyciśnij owoce i podgrzej cukrem. Gdy cukier się rozpuści, dodaj drobno posiekaną świeżą pietruszkę. Następnie dodaj trochę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i mąki. Wymieszaj i dodaj ciepły sok owocowy. Mieszaj przez około 3 minuty. Dodaj sól i usmaż rybę na innej patelni, a następnie dodaj ją do zagęszczonego sosu.
Jogurtowy sos do ryby na parze
Do 250 g naturalnego odtłuszczonego jogurtu dodaj trochę startej skórki z połowy cytryny, drobno posiekanej świeżej kolendry i pieprzu do smaku. Wymieszaj i wlej mieszaninę na świeżo parzoną rybę. Odczekaj 5 minut.
Smacznego!

