JAKI RODZAJ OLIWY Z OLIWEK WYBRAĆ?

Oliwa z oliwek jest jednym z najważniejszych produktów diety śródziemnomorskiej. Czy to na surowo (w sosach, konfiturach i musach), czy podczas gotowania (na przykład do smażenia lub pieczenia), ten wszechstronny produkt jest niezbędny w każdej kuchni. Jest również niezwykle dobry dla Twojego zdrowia.
Aby zaspokoić zróżnicowane podniebienia, Borges oferuje szeroką gamę oliwy z oliwek, która zachwyci nawet najbardziej wymagającego konesera.
Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
Wykonana z mieszanki najlepszych odmian oliwek w celu uzyskania łagodnego, zbilansowanego oleju. Idealna do sosów, potraw z grilla i warzyw.
Klasyczna oliwa z oliwek
To delikatny akcent do Twoich potraw, który wydobędzie wszystkie smaki. Idealna do grillowania i pieczenia.
Owocowa oliwa z oliwek
Ma charakterystyczny smak dojrzałych owoców, zielonych migdałów, świeżo skoszonej trawy i pomidorów. Wykonana w 100% z oliwek Arbequina, jej słodki smak podkreśla naturalne cechy. Owocowa, ale łagodna!
Oliwa z oliwek Extra Light
Wydobywa naturalny smak potraw. Idealny do pieczenia, sosów i smażenia.

