Jak wykorzystać resztki czekolady po Wielkanocy?

Zastanawiasz się jak wykorzystać czekoladowe produkty, które zostały po Wielkanocy? Mamy dla Ciebie kilka pomysłów!
Mus czekoladowy
Mus czekoladowy to niezastąpiony deser na każdą okazję. Wystarczy trochę cukru, jajka, masło i resztki czekolady. W dodatku możesz zapomnieć o pieczeniu! Mus przygotujesz bardzo szybko a w dodatku masz gwarancję, że nigdy nie zawiedzie Cie jego smak.
Ciastka
Przygotuj najprostsze ciastka z bakaliami i wiórkami kokosowymi. Przygotuj czekoladową polewę, którą dopełnisz ich wygląd i smak!
Chleb z czekoladą, oliwą i solą
To nie tylko jeden z najprostszych deserów, ale także jeden z najłatwiejszych, ponieważ zawiera w sobie trzy składniki, których smaki łączą się ze sobą perfekcyjnie. Zacznij od przygotowania tostów – połóż czekoladę na wierzchu (stopiona lub w cienkich plasterkach) a całość posyp odrobiną grubej soli i skrop oliwą.
Gorąca czekolada
Czy może być coś lepszego niż filiżanka gorącej czekolady?
Koktajle mleczne
Musimy podziękować Amerykanom za ten pyszny wynalazek, powstały z połączenia mleka, czekolady i śmietany. A jeśli chcesz podnieść poprzeczkę, spróbuj zamienić mleko na lody.
Owocowe fondue
Rozpuść resztki czekolady w misce, która utrzyma czekoladę w cieple, pokrój owoce (kiwi, banan, truskawki, pomarańcze…) i zanurz w rozpuszczonej czekoladzie. Jeżeli nie masz zestawu do fondue, który utrzyma czekoladę w cieple, możesz przygotować owocowe szaszłyki, które polejesz rozpuszczoną czekoladą.

