Dlaczego kochamy makaron?

To jedno z tych rzadkich pytań z wieloma ważnymi odpowiedziami. Dlaczego kochamy makaron? Oto kilka odpowiedzi:
1. Ponieważ jest tak wszechstronny. Istnieją tysiące przepisów na makaron, który pasuje do mięsa i ryb, działa cuda z dowolną liczbą sosów, może być smażony lub pieczony, może być spożywany na ciepło lub jako zimna sałatka… Jest nawet pyszny po prostu ugotowany z oliwą z oliwek i szczyptą soli!
2. Ponieważ występuje we wszystkich kształtach i rozmiarach: spirale (fusilli), cylindryczne (makaron, penne), długie i cienkie (spaghetti, makaron), z nadzieniem (ravioli), kwadrat (dla lasagne)…
3. Ponieważ ma długi termin ważności , dzięki czemu można go kupić i przechowywać w celu użycia w razie potrzeby.
4. Ponieważ jest szybki i łatwy w gotowaniu. Niezależnie od tego, czy lubisz makaron dobrze ugotowany, czy al dente, nie musisz być mistrzem kuchni, aby dobrze ugotować makaron.
5. Ponieważ oprócz podstawowego makaronu (mąki i wody) można również uzyskać grubszy, bardziej odżywczy makaron z jajkami lub z dodatkiem warzyw w celu uzyskania dodatkowych witamin, minerałów i koloru.
6. Ponieważ wszyscy go uwielbiają, co czyni go zwycięzcą, gdy masz gości na kolacji: makaron nigdy nie zawodzi.

