ZIEMNIAKI NADZIEWANE WARZYWAMI I ORZECHAMI WŁOSKIMI

Składniki
* 4 średnich ziemniaków
* 3 świeże marchwie
* 200 g sera Rochefort
* 8 do 10 Orzechów włoskich Borges
* 1 zielona cebulka
* Sól
* Czarny pieprz




Krok po kroku
Umyć i ugotować ziemniaki w mundurkach, aż będą miękkie. Odstawić i ostudzić.Przekroić na pół i ostrożnie wydrążyć. Puree odstawić do miseczki. Puree ugnieść widelcem i wymieszać z serem Rochefort, a następnie odstawić.
Oskrobać marchew, zetrzeć na cienkie paski i odstawić.
Obrać cebulkę, pokroić w paski i wymieszać z marchwią. Dodać pokrojone orzechy, posypać solą i pieprzem.
Wypełnić połówki ziemniaków marchwią, zieloną cebulką i orzechami, zakryć mieszanką sera.
Brytfankę polać oliwą, ułożyć nadziane ziemniaki, piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200ºC, przykrywając folią aluminiową.

