Zapiekanka makaronowa z pieczonymi warzywami i krewetkami

Składniki
* 400 g makaronu penne
* 2 średnie marchewki
* 1 cukinia
* 1 por
* 150 g obranych mrożonych krewetek
* Szczypta oliwy z oliwek
* 80 g parmezanu
* Szczypta curry w proszku (opcjonalnie)




Krok po kroku
Ugotuj makaron w osolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, aż ugotuje się al dente.Pokrojona marchewkę podsmaż na oliwie z oliwek przez kilka minut. Dodaj pokrojoną cukinię, a następnie por.
Gdy warzywa są gotowe, dodaj rozmrożone krewetki, a następnie przypraw solą i pieprzem do smaku, a także dodaj szczyptę curry w proszku. Wrzuć makaron do patelni i gotuj jeszcze kilka minut.
Całość posyp startym parmezanem i umieść w piekarniku - piecz jeszcze przez kilka chwil i gotowe!

