Wieprzowina z warzywami i orzechami

Składniki
* 8 steków ze schabu wieprzowego
* 1 cebula
* 2 średniej wielkości marchewki
* 2 ząbki czosnku
* 1 cukinia
* 1 zielony pieprz
* 1 czerwona papryka
* Garść orzeszków ziemnych
* Sól i pieprz
* 3 łyżki sosu sojowego
* Łyżka miodu
* Starty imbir
* Oliwa z oliwek




Krok po kroku
Umyj wszystkie warzywa i pokrój je w cienkie paski. Wlej odrobinę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia do woka, a kiedy będzie gorący, dodaj cebulę i ząbki czosnku, aż staną się złociste. Następnie dodaj pozostałe składniki i gotuj na średnim lub wysokim ogniu, cały czas mieszając.Gdy warzywa zmiękną, dodaj polędwiczkę wieprzową pokrojoną w cienkie paski i podkręć ciepło, cały czas mieszając. W ostatniej chwili dodaj orzeszki ziemne, sos sojowy, starty imbir i łyżkę miodu. Pozwól aby składniki się ze sobą połączyły. Podawaj z białym ryżem.

