Wegańskie szaszłyki

Składniki
* 1 średni brokuł
* 2 grube marchewki
* 2 małe cukinie
* 100 g fasoli wielokwiatowej
* 1 zielona papryka
Sos:
* 100 ml oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia Borges
* 30 ml octu balsamicznego Borges Modena
* 80 g prażonych nasion sezamu
* Szczypta oregano
* Szczypta estragonu
* Szczypta gałki muszkatołowej




Krok po kroku
Wszystkie warzywa pokrój na grube kawałki i nakłuj szpikulcem. Zrób cztery szaszłyki z urozmaiconą mieszanką warzyw. Dodaj sól i szczyptę pieprzu.Ugotuj szaszłyki na parze przez 8 - 10 minut, w zależności od tego, jak chrupiące lubisz warzywa.
Aby zrobić sos, wymieszaj wszystkie składniki razem w misce, a następnie przelej do osobnych misek, aby każdy miał swój własny dip. Alternatywnie możesz polać sosem warzywa i podawać na półmisku.

