TATAR POMIDOROWY

Składniki
* 1 kg dojrzałych pomidorów
* 60 g cebuli
* 40 g ogórków konserwowych
* 35 g cebuli w occie
* 15 g kaparów
* 1 jajko na twardo
* 1 łyżka stołowa musztardy typu „Louit”
* 1 łyżka stołowa sosu Lea&Perrins
* 50 g oliwy z oliwek Extra Virgin Borges
* Ocet Balsamiczny Modeński Borges
* Kilka kropel sosu Tabasco do smaku
* Czarny pieprz
* Sól
* Białka z 2 jajek




Sposób Podania
- * W okrągłej formie przygotowujemy około 100 gr dania na osobę.

Krok po kroku
Z miąższu pomidorów oddzielić pestki. Wycisnąć wodę z pomidorów.Cebulę świeżą i w occie, ogórki, jajko na twardo i pomidory pokroić w kostkę, dodać kapary.
Musztardę, sos Lea&Perrins, sól, pieprz i tabasco wymieszać w miseczce, dodać oliwę. Do wymieszanego sosu dodać dwa żółtka i pozostałe składniki. Dokładnie wymieszać.

