Tacos z owocami i czekoladą

Składniki
Do ciasta taco:
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 2 łyżki mleka migdałowego lub innego
* 100 g masła w temperaturze pokojowej (lub oleju kokosowego)
* 90 g mąki
* 20 g surowego kakao
* 60 g białek jaj
Do wypełnienia:
* 1 banan
* 5 orzechów laskowych
* 5 migdałów
* 6 dużych truskawek
* Mleko migdałowe lub inne
* Wiórki kokosowe




Krok po kroku
Wymieszaj wszystkie składniki do ciasta aż uzyskasz odpowiednią konsystencję. Podziel ciasto na 4 porcje i umieść je między dwoma kawałkami folii spożywczej. Użyj wałka do stworzenia cienkich placków tacos. Wytnij ciasto za pomocą okrągłej formy (ok. 15 cm średnicy).Na nagrzaną patelnie połóż placki i smaż je po 3 razy z każdej strony przez 45 sekund.
Pokrojone owoce włóż do miski i polej odrobiną mleka. Posiekane orzechy laskowe i migdały wymieszaj z wiórkami kokosowymi.
Napełnij farszem taco i ciesz się smakiem!

