Tacos z łososiem i guacamole

Składniki
Guacamole
* 2 pomidory pokrojone w kostkę
* 2 dojrzałe awokado średniej wielkości
* ½ drobno posiekana cebula
* Drobno posiekane świeże liście kolendry
* 1 łyżka soku z limonki
* 1 łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia firmy Borges
* Szczypta soli
Tacos
* 4 steki z łososia
* 8 tortilli kukurydzianych
* 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia firmy Borges
* 80 g startych migdałów
* 2 łyżki soku z limonki
* Sól i pieprz




Krok po kroku
Zrób guacamole, rozgniatając awokado tłuczkiem i moździerzem, a następnie dodaj je do innych składników w misce.Łososia wymieszaj z sokiem z limonki oraz solą i pieprzem i odstaw do marynowania w lodówce na co najmniej 30 minut.
Usmaż łososia na patelni z oliwą następnie zdejmij z ognia i połam na małe kawałki.
Do każdej tortilli dodaj trochę łososia, nałóż łyżką guacamole i posyp startymi migdałami.

