Tacos z grzybami

Składniki
* 1 opakowanie tortilli
* 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia Borges
* 600 g pieczarek
* 1 duża czerwona cebula, pokrojona w cienkie plasterki
* 1 limonka
* 80 ml napoju orzechowego
* 25 g świeżej kolendry, drobno posiekanej
* Liście szpinaku
* Mieszanka przypraw: sól, pieprz, zioła prowansalskie (do smaku dodaj chili)




Krok po kroku
Krok 1W misce wymieszaj przyprawy z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia Borges, następnie dodaj pieczarki. Całość smaż przez kilka minut na bardzo gorącej patelni, aż pieczarki się zarumienią. Dodaj cebulę i smaż jeszcze przez 2 minuty. Dodaj sok z jednej limonki.
Krok 2
Napój orzechowy wymieszaj z kolendrą.
Krok 3
Piecz tortille w temperaturze 180°C przez 4 minuty. Następnie wyjmij ją z piekarnika i napełnij: liśćmi szpinaku, masą grzybową, a na koniec skrop napojem z orzechów włoskich i sosem kolendrowym.

