Stek z morszczuka w sosie z rodzynkami

Składniki
* 750 g steku z morszczuka
* 2 cebule
* 45 g rodzynek
* ½ szklanki białego wina
* 3 łyżki sosu pomidorowego
* Oliwa z oliwek Extra-Virgin
* Biały pieprz
* Mąka
* Sól




Krok po kroku
Pierwszym krokiem jest wrzucenie rodzynek do ciepłej wody.Natrzyj filety z morszczuka mąką i solą. Wrzuć je na rozgrzaną patelnię z oliwą z oliwek Extra Virgin. Smaż do momentu uzyskania lekko złotego koloru. Zdejmij z ognia i odcedź.
Obierz, pokrój i delikatnie podsmaż cebulę na oliwie z oliwek extra-virgin. Smaż do momentu w którym cebula stanie się szklista. Dodaj ½ łyżki mąki, zamieszaj.Następnie dodaj ½ kieliszka białego wina. Wrzuć pomidora. Całość gotuj na małym ogniu przez około 10 minut. Przerzuć do blendera, i zblenduj całość aby uzyskać gładki sos.
Do rondla wsadź wcześniej podsmażonego morszczuka, polej go sosem. Dodaj pół szklanki wody. Na koniec dodaj namoczone rodzynki, dodaj pieprzu i soli do smaku. Wszystkie składniki gotuj przez 5 minut.

