Spaghetti ze szparagami

Składniki
* 400 g makaronu spaghetti
* 100 g szparagów
* 1 mała główka brokułu
* 2 marchewki
* 1 por
* Tarty parmezan
* Szczypta oliwy z oliwek




Krok po kroku
Usmaż delikatnie por na patelni z odrobiną oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Szparagi pokrój na małe kawałki, wrzuć na patelnię i smaż przez kilka minut. Następnie pokrój brokuły w różyczki, usuń łodygi (odłóż je, aby później zrobić smaczną zupę), wrzuć na patelnię i delikatnie smaż przez kilka minut. Dodaj cienko pokrojone marchewki i kontynuuj gotowanie, od czasu do czasu mieszając, aż warzywa zostaną ugotowane al dente.Zagotuj spaghetti w osolonej wodzie, odcedź, a gdy warzywa będą gotowe, dodaj do patelni. Smaż wszystko przez kilka minut.
Przed podaniem posyp makaron tartym parmezanem.

