Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami

Składniki
* 400 g spaghetti Borges
* 1 mała cebula
* 1 ząbek czosnku
* 2 małe puszki tuńczyka
* 400 g passaty pomidorowej
* Odrobina oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia Borges
* Szczypta świeżego oregano
* Parmezan




Krok po kroku
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Podsmaż cebulę na oliwie na złoty kolor. Zdejmij z ognia i odłóż cebulę do miseczki.
Na tym samym oleju delikatnie podsmaż czosnek na złoty kolor, następnie dodaj tuńczyka, passatę pomidorową i zrumienioną cebulę. Przykryj i smaż przez około 15 minut na małym lub średnim ogniu.
Gdy spaghetti będzie już al dente, przełóż je na patelnię i gotuj przez kilka minut, aby połączyć wszystkie smaki. Na koniec dodaj trochę startego parmezanu i szczyptę świeżego oregano.

