SPAGHETTI Z OWOCAMI MORZA

Składniki
* 500 g spaghetti
* 400 g małży sercówek
* 400 g małży
* Oliwa z oliwek Borges
* Czosnek
* Sól
* Pieprz




Sposób Podania
- * Sercówki, małże i makaron ułożyć w oliwie, smażony czosnek wyłożyć na wierzch.

Krok po kroku
Zagotować wodę z solą, dodać sercówki. Gdy się otworzą, odłowić. Czynność powtórzyć z małżami.Oliwę wlać do głębokiej patelni, usmażyć czosnek i wybrać.
Makaron ugotować (zgodnie ze wskazaniami na opakowaniu).

Porady żywieniowe
Dodać drobno posiekaną natkę pietruszki i surową oliwę z oliwek Borges Fruity Arbequina. Oliwa posiada nadzwyczajne właściwości organoleptyczne i niską kwasowość. Jest to idealna oliwa do sałatek, smażenia i gotowania. Małże i sercówki nadadzą daniu wyraźny śródziemnomorski charakter.Szef kuchni: Josep Maria Luque - 8cadires.com

