Spaghetti z kremem z pieczarek i migdałów

Składniki
* 500 g makaronu spaghetti
* 500 g pieczarek
* 50 g migdałów
* 500 ml śmietany 18%
* 100 ml białego wina lub wermutu
* 1 cebula
*Oliwa z oliwek Extra-Virgin
*Sól
*Gałka muszkatołowa




Krok po kroku
Obierz, a następnie drobno posiekaj cebulę. Lekko podsmaż ją na patelni z odrobiną oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Dodaj umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Zostaw na ogniu, gotując przez 5 minut.Dodaj białe wino lub wermut, gotuj na zmniejszonym ogniu. Po odparowaniu alkoholu dodaj śmietanę i dobrze wymieszaj.
Na koniec posiekaj obrane migdały i dodaj do sosu. Dodaj trochę soli, szczyptę gałki muszkatołowej do smaku.
Wymieszaj z makaronem spaghetti.
Smacznego!

