Spaghetti z chorizo

Składniki
* 360 g makaronu spaghetti
* 200 g chorizo
* 1 średnia cebula
* 2 ząbki czosnku
* Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia firmy Borges
* Sól
* Pieprz
* Szczypta oregano
* 400 g passaty pomidorowej
* 80 g sera Gruyère (lub innego odpowiedniego sera do zapiekania)




Krok po kroku
Ugotuj spaghetti w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Wlej trochę oliwy na dość głęboką patelnię i wrzuć pokrojoną w plasterki cebulę i czosnek.
Dodaj posiekane chorizo i dobrze wymieszaj. Dodaj sól, pieprz i oregano, a następnie passatę pomidorową i dobrze gotuj, aby połączyć wszystkie smaki.
Dodaj odcedzony makaron i mieszaj przez kilka minut na małym ogniu.
Przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp serem na wierzchu i grilluj w temperaturze 180 ° C, aż ser się rozpuści.

