SPAGHETTI Z ATRAMENTEM KAŁAMARNICY

Składniki
* 250 g czarnego spaghetti
* 6 lub 8 krewetek obranych lub całych
* 3 całe czosnki
* 6 pałeczek mięsa krabów
* Oliwa aromatyzowana papryką chili i kardamonem
* Sól
* Pieprz
* Wywar rybny
* Orzeszki piniowe Borges




Sposób Podania
- * Danie podawać na talerzu, spaghetti na spodzie, a krewetki, kawałki mięsa krabów i orzeszki piniowe ułożone na wierzchu.

Krok po kroku
Spaghetti ugotować al dente w wywarze rybnym (od 5 do 8 minut).Podsmażyć na patelni 3 całe obrane ząbki czosnku, krewetki, pałeczki krabów pokrojone w małe kostki, posypać solą i czarnym pieprzem.
Wywar rybny odlać i zachować, spaghetti odcedzić. Spaghetti dodać na patelnię, na której były smażone pozostałe składniki. Polać oliwą Borges i szklanką wywaru. Smażyć przez dwie minuty i gotowe!

