Pieczone nadziewane grzyby

Składniki
* 150 g mielonej wieprzowiny
* 150 g mielonej wołowiny
* 16 dużych grzybów
* 1 marchewka
* 1 średnia cebula
* Odrobina oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia firmy Borges
* 100 g sosu pomidorowego
* Tarty parmezan




Krok po kroku
Dobrze umyj grzyby i oddziel łodygi i czapki.Delikatnie usmaż drobno pokrojoną cebulę na patelni z dużą ilością oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Dodaj pokrojoną w plasterki marchewkę i smaż jeszcze przez kilka minut.
Dodaj drobno posiekane łodygi grzybów i smaż przez dziesięć minut. Dodaj sól i pieprz.
Dodaj mięso i rozbij je podczas gotowania na średnim ogniu. Gdy zacznie się rumienić dodać sos pomidorowy.
Rozgrzej piekarnik do 180 ºC. Ułóż czapki z grzybów do góry na blasze do pieczenia i skrop lub posmaruj odrobiną oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Do nadziewania grzybów nadzieniem mięsnym użyj łyżeczki.
Każdy grzyb posyp startym parmezanem i piecz przez 25 minut w temperaturze 180 ºC.

