Pieczone jajka z warzywami

Składniki
* 300 g passaty pomidorowej
* 1 cukinia
* 1 średniej wielkości cebula
* 4 dojrzałe pomidory
* 8 różyczek brokułów
* 4 jajka
* Szczypta oliwy z oliwek Borges CLASSIC
* Ser Ementaler (opcjonalnie)




Krok po kroku
Podsmaż cebulę z odrobiną oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Dodaj passatę pomidorową i gotuj na małym ogniu przez około 15 minut.Pokrój brokuły, pomidory i cukinię na cienkie plasterki. Wlej passatę pomidorową do naczynia żaroodpornego i ułóż warzywa na wierzchu. Dodaj sól i pieprz do smaku. Piecz przez około 10–15 minut.
Wyjmij naczynie z piekarnika, dodaj 4 jajka i włóż z powrotem do piekarnika na około 10 minut. Jeśli chcesz, zetrzyj trochę sera na wierzchu. Smacznego!

