Pieczone jajka z warzywami

Składniki
* 300 g passaty pomidorowej
* 1 cukinia
* 1 średniej wielkości cebula
* 4 dojrzałe pomidory
* 8 różyczek brokuła
* 4 jajka
* Odrobina oliwy Borges CLASSIC
* Ser emmentalowy (opcjonalnie)




Krok po kroku
Cebulę obierz i podsmaż na patelni z odrobiną oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Dodaj pomidorową passatę i smaż na małym ogniu przez około 15 minut.Brokuły, pomidory i cukinię pokrój w cienkie plasterki. Rozłóż passatę pomidorową na brytfannie i ułóż warzywa na wierzchu. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Piecz przez około 10-15 minut.
Wyjmij blachę z piekarnika, dodaj 4 jajka i włóż z powrotem do piekarnika na około 10 minut. Jeśli chcesz, zetrzyj trochę sera Emmental na wierzchu, aby wykończyć danie.

