Marchewkowe pancakes

Składniki
Pancake:
* 300 ml napoju orzechowego
* 200 g mąki
* 10 g proszku do pieczenia
* 3 średnie jajka
* 2 łyżki miodu
* 100 g marchewki
* 60 g orzechów włoskich Borges
* Szczypta cynamonu
* Masło na patelnię
Aby zrobić nadzienie (opcjonalnie)
* 2 jogurty greckie
* 2 łyżki miodu
* 1 średni banan
* Wiórki gorzkiej czekolady




Krok po kroku
Do blendera wsyp mąkę, napój orzechowy, proszek do pieczenia, jajka, miód, marchewkę, orzechy włoskie i cynamon. Może być konieczne oddzielne rozdrobnienie marchewki i orzechów włoskich, aby dobrze wymieszać z innymi składnikami. Wymieszaj wszystkie składniki, aby uzyskać gładkie, rzadkie ciasto.Dodaj trochę masła na patelnię i, gdy będzie gorące, wlej chochlą taką ilość ciasta, aby powstał cienki naleśnik. Smaż na małym ogniu, aż będzie przyjemny i chrupiący.
Wymieszaj jogurt grecki z miodem i rozprowadź na naleśniku, razem z kawałkami pokrojonego banana i wiórkami czekoladowymi. Dodaj kolejny naleśnik na wierzch i powtórz trzy razy. Na koniec skrop miodem, ułóż banana i orzechy.

