Makaron ze szpinakiem i grzybami

Składniki
* 400 g makaron farfalle
* 500 g szpinaku
* 2 ząbki czosnku
* 1 średnia cebula
* 400 g pieczarek
* Odrobina oliwy z oliwek
* 60 g orzeszków pinii
* 80 g startego parmezanu




Krok po kroku
Ugotuj makaron w dużej ilości osolonej wody zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gotuj szpinak przez kilka minut, aż zacznie mięknąć.Delikatnie usmaż czosnek na patelni z odrobiną oliwy z oliwek, gdy się zarumieni, wyjmij i dodaj cebulę. Delikatnie smaż, aż zacznie się karmelizować, a następnie dodaj pieczarki. Smaż 3 - 4 minuty razem z cebulą, a na koniec dodaj szpinak, sól i pieprz.
Podsmaż orzeszki pinii przez kilka minut, a następnie włóż na patelnię. Dobrze wymieszaj.
Wymieszaj wszystko razem z farfalle, dodaj sól i pieprz do smaku i podawaj z odrobiną startego parmezanu na wierzchu.

