Makaron z krewetkami

Składniki
* 360 g makaronu farfalle
* 400 g obranych krewetek królewskich
* 2 ząbki czosnku
* 2 ostra papryka
* 1 cebula
* 40 ml białego wina
* Odrobina oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia firmy Borges
* Sól




Krok po kroku
Ugotuj makaron w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Pokrój cebulę i smaż na dość głębokiej patelni z czosnkiem, ostrą papryką (w całości) i odrobiną oliwy. Dodaj sól i pieprz.
Usuń ostrą paprykę, dodaj krewetki królewskie i delikatnie usmaż wszystkie składniki razem, cały czas mieszając. Gdy krewetki staną się złote, wlej białe wino i gotuj jeszcze przez kilka minut, aby alkohol wyparował.
Dodaj makaron i dokładnie wymieszaj, aby połączyć wszystkie smaki.

