Łosoś z miodem i musztardą

Składniki
* 4 kawałki łososia (filety lub steki)
Sos:
* 2 łyżeczki musztardy pełnoziarnistej
* 200 ml soku pomarańczowego
* 2 łyżeczki tymianku
* 1 łyżka miodu
* 1 łyżeczka oliwy z oliwek
* Pieprz
* Sól




Krok po kroku
Wymieszaj sok pomarańczowy, miód, musztardę, tymianek i oliwę z oliwek w misce. Następnie wlej sos do rondla i gotuj na dużym ogniu, a gdy zacznie wrzeć, zmniejsz ogień i poczekaj, aż sos zmniejszy się o połowę. Odstaw rondel na bok.Posmaruj łososia oliwą z oliwek, dodaj sól i pieprz i połóż go skórą do dołu na rozgrzanej patelni i szybko smaż po obu stronach. Podawaj z ciepłym sosem, który wcześniej zrobiłeś.

