KURCZAK Z WARZYWAMI I MIGDAŁAMI SKŁADNIKI

Składniki
* 4 piersi z kurczaka
* 1 czerwona papryka
* 1 zielona papryka
* 1 torebka migdałów Borges
* 2 młode cebule
* Oliwa z oliwek Delikatna Borges
* Pieprz
* Sól




Krok po kroku
Mięso pokroić w kostki. Tak samo uczynić z papryką. Cebulę pokroić w duże kawałki.Migdały wyłożyć na patelnię z oliwą. Gdy się usmażą na złoty kolor, dodać mięso posypane wcześniej solą i pieprzem. Mięso obsmażyć na złoty kolor, dodać warzywa, ale na krótko, tak aby pozostały surowe.

Porady żywieniowe
To typowo azjatyckie danie zostało przygotowane z wykorzystaniem produktów śródziemnomorskich, które zastąpiły produkty oryginalne. Danie jest znacznie zdrowsze, ponieważ dodano migdały, warzywa i najważniejszy skarb diety śródziemnomorskiej: oliwę z oliwek.Szef kuchni: Josep Maria Luque - 8cadires.com

