Kurczak z pomarańczą i rodzynkami

Składniki
* 4 piersi z kurczaka
* 2 pomarańcze
* 2 ząbki czosnku
* Sos sojowy
* Miód
* Mąka kukurydziana
* Rodzynki
* Czerwony wermut
* Sól
* Pieprz
* Cebula
* Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
* Kolendra




Krok po kroku
Wyciśnij pomarańcze wraz z sokiem i miąższem do miski. Dodaj 2 posiekane ząbki czosnku, 4 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki miodu, odrobinę czerwonego wermutu, czarny pieprz, sól, oliwę i 2 łyżki mąki kukurydzianej. Dobrze wymieszaj, sprawdź czy mąka kukurydziana całkowicie się rozpuściła.Wyczyść piersi z kurczaka i pokrój na kawałki. Posiekaną cebulę podsmaż delikatnie na patelni, następnie dodaj kawałki kurczaka. Przypraw solą i pieprzem. Smaż do momentu zbrązowienia.
Kolejnym krokiem jest dodanie soku pomarańczowego i garści rodzynek. Gdy zacznie się gotować, zmniejsz ogień i podduś na małym ogniu.W razie potrzeby dodaj więcej soli razem z łyżką świeżej posiekanej kolendry.

