Kotlety wieprzowe ze szpinakiem i fasolką

Składniki
* 4 średnie kotlety wieprzowe
* 500 g fasoli
* 500 g szpinaku
* Odrobina oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia firmy Borges
* 1 średnia cebula
* Sól i pieprz
* Wybór ziół (rozmaryn, zioła prowansalskie itp.)




Krok po kroku
Możesz użyć gotowej fasoli, ale jeśli wolisz ugotować własną, pozostaw ją do namoczenia przez 12 godzin, a następnie gotuj przez co najmniej 2 godziny (możesz dodać trochę cebuli i czosnku, jeśli chcesz).Na dużej, dość głębokiej patelni rozgrzej oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, a gdy będzie naprawdę gorąca, podsmaż drobno posiekaną cebulę. Gdy cebula zarumieni się, dodaj kotlety. Posyp ziołami, solą i pieprzem.
Obsmaż kotlety z obu stron, a gdy będą prawie gotowe, dodaj ugotowaną fasolę i posiekany szpinak. Sprawdź, czy nie brakuje soli i smaż jeszcze przez kilka minut.

