HUMUS

Składniki
* 1 puszka gotowanej cieciorki
* 2 łyżki tahini (masła sezamowego)
* 1 ząbek czosnku
* Sól
* 1/2 łyżki kminku
* Sok z 1 średniej cytryny
* Słodka papryka
* Oliwa z oliwek Arbequina Borges
* Oliwa Character Borges
* Rodzynki kalifornijskie Borges




Sposób Podania
- * Humus kłaść na głębokim talerzu, dekorować słodką papryką i Oliwą aromatyzowaną papryką chili i kardamonem Borges.

Krok po kroku
Cieciorkę opłukać i przesypać do miski. Dodać tahini, sok z cytryny, kminek i ząbek czosnku.Zmiksować mikserem, dodając wodę, aż do uzyskania jednolitej masy, gęstość dopasować do gustu.

Porady żywieniowe
Po podaniu na talerzach polać aromatyzowaną oliwą, ułożyć rodzynki i natkę pietruszki. Rodzynki dodadzą błonnik do dania, które będzie zdrowsze i pomoże kontrolować poziom cholesterolu.
Szef kuchni: Josep Maria Luque · 8cadires.com

