Grzybowe tacos

Składniki
* 2 posiekane ząbki czosnku
* Odrobina oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia firmy Borges
* 500 g pieczarek (oczyszczone i pokrojone w cienkie plasterki)
* 60 ml octu balsamicznego Borges Modena
* Odrobina białego wina
* Sól i pieprz do smaku
* 8 tortilli kukurydzianych




Krok po kroku
Podsmaż czosnek na patelni z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, uważając, aby nie zmienił koloru na złoty. Dodaj grzyby i smaż na średnim ogniu przez kilka minut, cały czas mieszając.Dodaj ocet balsamiczny, wino, sól i pieprz i smaż przez ok. 3-4 minut, aż alkohol wyparuje.
Podgrzej tortille na patelni bez oleju, po około 15 sekund z każdej strony (można je również podgrzać w piekarniku lub kuchence mikrofalowej).
Napełnij tacos i podawaj. Jeśli lubisz ostre potrawy, możesz dodać trochę chili; aby uzyskać egzotyczne, orzeźwiające danie, dodaj trochę kolendry.

