FISH & CHIPS

Składniki
* 800 g ziemniaków
* Oliwa Olio 4
* 4 filety rybne (morszczuk lub dorsz)
* Mąka
* 1 jajko
* Kilka liści sałaty
* Pomidorki koktajlowe




Sposób Podania
- * Filety i frytki podawać na talerzu.
Dodać sałatkę z zielonej sałaty i pomidorków koktajlowych.

Krok po kroku
Ziemniaki pokroić na frytki i usmażyć na oliwie z oliwek.Filety rybne obtoczyć w mące i usmażyć.

Porady żywieniowe
Sałatkę polać winegretem z octu modeńskiego Borges, aby nadać daniu kontrastu i dołączyć warzywa, które zrównoważą smażone produkty. Ryba jest mniej bogata we włókna kolagenowe, ale bardziej lekkostrawna od mięsa.
Szef kuchni: Josep Maria Luque · 8cadires.com

