DORSZ Z MAJONEZEM MIGDAŁOWYM

Składniki
* 4 kawałki solonego dorsza, opłukanego i wymoczonego.
* Oliwa z oliwek Borges
* Olej Słonecznikowy
* 2 jajka
* 1 torebka migdałów Borges
* Sól
* Kukurydziane placki (tortilla)




Krok po kroku
Dorsza osuszyć, smażyć na oliwie z oliwek Borges na małym ogniu przez 6-7 minut.Migdały uprażyć z solą.
Przygotować majonez z oleju Borgesol i 2 jaj, dodać prażone migdały.
Skórę dorsza posmarować majonezem, zapiekać przez 5 minut w piekarniku.

Porady żywieniowe
Do majonezu dodać również namoczone rodzynki obsmażone na oliwie, aby ich słodkim smakiem skontrastować smak ryby. Śródziemnomorskie migdały nadadzą specyficzny smak temu zdrowemu daniu. Zawierają one wapń niezbędny dla kości.Szef kuchni: Josep Maria Luque - 8cadires.com

