CRÈME BRÛLÉE BEZ MLEKA!

Składniki
* 500 ml napoju roślinnego
* 1 cytryna
* 1 laska cynamonu
* 100 g cukru
* 20 g mąki kukurydzianej
* 4 żółtka




Krok po kroku
Podgrzej napój roślinny ze skórką z cytryny i laską cynamonu na średnim ogniu i doprowadź go do wrześni. W międzyczasie oddziel żółtka i ubij je w misce z cukrem i mąką kukurydzianą, aż uzyskasz gładką pastę bez grudek.Gdy napój roślinny będzie się gotował przez kilka minut, odcedź go, aby usunąć skórkę z cytryny i laskę cynamonu, a następnie mieszankę z jajkiem. Zmniejsz ogień i mieszaj przez kilka minut, aż zgęstnieje. Kiedy zacznie się gotować, pozostaw na ogniu na kolejną minutę.
Wlej miksturę do kokilek i odstaw do ostygnięcia. Przed podaniem posyp trochę cukru i karmelizuj kuchenną lampą.

