CIASTO ŚWIĘTEGO JAKUBA

Składniki
* 200 g mielonych migdałów Borges
* 200 g cukru
* 4 jajka
* Mielony cynamon
* Cukier puder
* Starta skórka z cytryny




Sposób Podania
- * Po wyciągnięciu z formy przygotować Krzyż Św. Jakuba, aby udekorować ciasto: na arkuszu papieru narysować Krzyż Św. Jakuba, a następnie wyciąć. Wycięty krzyż ułożyć na środku, a całość posypać cukrem pudrem. Usunąć wycięty papier, wolną przestrzeń posypać cynamonem. Ciasto zostało opisane w Przewodniku Michelin. Jest wyśmienite!

Krok po kroku
Ubić w misce 4 jajka ze startą skórką cytryny, dwoma łyżeczkami cynamonu i 200 g cukru. Dodać 200 g mielonych migdałów Borges.Piekarnik podgrzać przez 5 minut. Rozkładaną formę wysmarować masłem, wlać masę i włożyć do piekarnika, piec przez 20 minut w średniej temperaturze.
Ciasto nakłuć wykałaczką; jeżeli wychodzi czysta, ciasto jest gotowe.
Podpowiedź: Ciasto można zakryć folią aluminiową, aby nie rosło i pozostało płaskie.

