BUDYŃ CZEKOLADOWY Z ORZECHAMI WŁOSKIMI

Składniki
* 300 g czekolady do rozpuszczenia
* 200 g śmietany kremówki
* 1 łyżka skondensowanego mleka
* 200 g orzechów włoskich Borges
* 2 kruche podłużne ciastka lub biszkopty.
* Biała czekolada




Krok po kroku
Ciastka rozdrobnić, orzechy włoskie Borges posiekać.Czekoladę zagotować ze śmietaną. Pozostawić do ostygnięcia i powoli dodawać skondensowane mleko.
Jedną trzecią oddzielić i schłodzić w lodówce. Pozostałą część wymieszać z rozdrobnionymi ciastkami i orzechami.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Masę wlać do formy i odstawić do ostygnięcia. Gdy się zetnie, wyciągnąć z formy.
Pokryć pozostałą częścią czekolady, a wierzch polać białą czekoladą.

