BARWENY SMAŻONE NA BLASZE Z PISTO

Składniki
* 4 barweny o wadze ok. 300 g każda
* 300 g świeżej zielonej fasolki
* 4 plastry bekonu
* 4 świeże zielone cebulki
* 1 cukinia
* 1 bakłażan
* 1 czerwona papryka
* 1 pomidor
* Ocet Balsamiczny Modeński Borges
* Oliwa z oliwek Extra Virgin Borges
* Sól




Krok po kroku
Barweny oczyścić i pokroić w dzwonki. Posolić i odstawić.Pokroić i obsmażyć bekon. Dodać zieloną fasolkę pokrojoną w paski, obsmażyć na dużym ogniu wraz z zieloną cebulką, cukinią i bakłażanem.
W misce wymieszać Ocet Balsamiczny Modeński, sól i oliwę.
Na środku talerza ułożyć smażone warzywa, a na nich dzwonki barweny wypełnione pisto.
Polać modeńskim sosem winegret.

