BABECZKI CZEKOLADOWE

Składniki
* 140 g masła
* 70 g czekolady gorzkiej 64%
* 2 jajka
* 70 g przesianej mąki
* 150 g cukru
* 100 g orzechów włoskich Borges w kawałkach
* posiekane migdały Borges




Sposób Podania
- * W zależności od używanej formy, ciasto można pokroić według gustu.

Krok po kroku
Gorzką czekoladę rozpuścić w kuchence mikrofalowej i odstawić.Masło również rozpuścić w kuchence mikrofalowej i odstawić.
Jajka wymieszać z cukrem, dodać letnie masło i czekoladę.
Dodać mąkę i orzechy, mieszać delikatnie drewnianą łopatką.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180-185ºC, formę wysmarować masłem. Masę przełożyć do formy i posypać posiekanymi migdałami.
Piec przez 20 minut. Wyciągnąć z piekarnika, odstawić na 10 minut i wyłożyć z formy.

