ANDALUZYJSKIE GAZPACHO

Składniki
* 1/2 kg dojrzałych pomidorów
* 1/2 zielonej papryki
* 1 ząbek czosnku
* 1/2 ogórka
* 1 dl Oliwy z oliwek Extra Virgin Borges
* 4 łyżki octu z wina czerwonego Borges
* 1 kromka chleba tostowego
* Drobna sól




Sposób Podania
- * Gazpacho można podawać z kostkami chleba. Dodatkowo, można podawać z pokrojonym w kostkę ogórkiem, cebulą, pomidorem i jajkiem na twardo.

Krok po kroku
Pomidory sparzyć, obrać i przełożyć do miksera. Obrać i pokroić ogórek, dodać paprykę, czosnek i chleb namoczony w wodzie, całość przełożyć do miksera z pomidorami. Zmiksować i posolić. Dodać ocet i oliwę. Spróbować i doprawić. Przelać przez sitko do wazy lub miski, schłodzić przez godzinę.
