TAJEMNICA ZDROWEJ DIETY

Najwyższej jakości oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest częścią prawie wszystkich aspektów związanych ze zdrową dietą.
To król wśród Twoich produktów w kuchni! A wśród jego kulinarnych zastosowań jednym z najzdrowszych jest używanie oliwy do pieczenia, jednak jest również najlepszych wyborem podczas smażenia, ponieważ zmniejsza ilość kalorii w gotowanych potrawach o ponad połowę!
Oliwa z oliwek sprawdzi się świetnie podczas pieczenia warzyw oraz frytek! Wystarczy pokroić ulubione warzywa w słupki (np. ziemniaki, bataty, paprykę, marchewkę i inne), doprawić, polać oliwą z oliwek i włożyć do piekarnika. Podobnie jest z pieczeniem ryb i mięs a nawet gotowych dań, jednak zachęcamy do przygotowywania ich samodzielnie. 🙂
Kolejnymi zastosowaniami jest np. kurczak z warzywami, który wyjdzie bardzo soczysty po włożeniu go naczynia żaroodpornego z dodatkiem oliwy z oliwek. Piecz go przez półtorej godziny w niskiej temperaturze. A jeżeli lubisz jajka, umieść je z warzywami na patelni i włóż do nagrzanego piekarnika.
Jak widzisz oliwa z oliwek jest niezbędna do praktycznie wszystkich dań – zarówno surowych warzyw w sałatkach jak i pieczonych, czy smażonych dań.

