Przepis na afrodyzjak: Czekolada z kremem z orzechów laskowych

Niektóre z orzechów uznawane są za afrodyzjaki. Orzechy laskowe na przykład stymulują pożądanie. Pisze o tym Alicia Mirahi w swojej książce: „La cocina Afrodita (Kuchnia Afrodyty)„ Rzymski poeta Wergiliusz (70-19 p.n.e.) napisał, że są one silniejsze niż inne afrodyzjaki, nie wyłączając wina i liści laurowych. Wyobraźcie tylko sobie efekt jaki mogą wywołać, jeśli połączymy je z czekoladą, ulubiony afrodyzjak Casanowy i Madame Pompadour, kochanki Ludwika XIV, która eksperymentowała z niezliczoną ilością przepisów opartych na przeróżnych składnikach, by tylko wzmocnić swoje libido,
Jeśli zdecydujesz się na włączenie czekolady i orzechów laskowych do miłosnego arsenału swojej diety weź pod rozwagę ten przepyszny krem. Miej go pod ręką. Nigdy nie wiadomo, kiedy może się przydać!
Składniki:
* Mała puszka skondensowanego mleka (270-397 gram w zależności od marki)
* 200 gram gorzkiej czekolady
* 170 gram masła
* 75 gram orzechów laskowych
Krok po kroku:
1. Zmiażdż orzechy, zrób z nich jednolitą masę o wodnistej konsystencji. Odstaw.
2. W bemarze (podgrzewaczu) wymieszaj masło z czekoladą. Mieszaj aż do uzyskania gładkiej i świecącej konsystencji.
3. Dodaj skondensowane mleko i masę orzechową. Mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
4. Przełóż wszystko do dwóch szklanych naczyń, ostudź i wsadź do lodówki.
5. Odczekaj kilka minut… i już możesz swój miłosny krem rozsmarowywać… na czym chcesz.

