Ocet balsamiczny – niezastąpiony produkt w Twojej kuchni!

Delikatny, jedwabisty, intensywny, aromatyczny… Ocet balsamiczny. Żadna kuchnia nie powinna być pozbawiona tego ważnego produktu, którego można używać w wielu przepisach. Oto kilka pomysłów, które pomogą Ci zacząć.
W winegretach
Z oliwą z oliwek extra virgin, miodem, musztardą, sokiem z owoców cytrusowych lub ulubionymi ziołami i przyprawami ocet balsamiczny może stać się królem Twoich sałatek! Pasuje do makaronu, ryżu, mieszanki sałat, warzyw, komosy ryżowej, kuskusu… Właściwie prawie do wszystkiego!
Z mięsem
Dopełnieniem każdego dobrego grilla z przyjaciółmi musi być pyszny sos z octu balsamicznego z Modeny oraz wybór ziół i przypraw.
Z warzywami
Czy kiedykolwiek miałeś wrażenie, że warzywa gotowane na parze smakują tak samo? Spróbuj dodać kilka nowych sosów, ziół i przypraw, a wkrótce nabiorą one nowego życia. Posyp brokuły odrobiną kminku, fasolkę szparagową ziołami prowansalskimi, a warzywa strączkowe i warzywa kurkumą i curry, a na koniec skrop octem balsamicznym.

