Jak rozłupywać orzechy włoskie i przy okazji ich nie miażdżyć!

Czy potraficie tak otwierać orzechy włoskie, żeby nie miażdżyć, tego co jest w środku. Mamy kilka świetnych pomysłów, żeby zawsze wam się to udawało. Spróbujcie na przykład przed otwieraniem zanurzyć orzechy w ciepłej i posolonej wodzie. Zobaczycie co się stanie.
Jesteście niecierpliwi? W takim razie włóżcie orzechy do miseczki z wodą i umieśćcie miskę w mikrofali. Włączcie urządzenie i poczekajcie do chwili, w której woda zacznie wrzeć. Wyłączcie mikrofalówkę i wyjmijcie miseczkę. Chwilę poczekajcie, żeby miska i orzechy ostygły. Teraz możecie przystąpić do rozłupywania orzechów. Po chwili przekonacie się jakie jest to łatwe. Zupełnie nie ma porównania z sytuacją, w której orzech są suche. Od tej chwili będą was nazywać DZIADKIEM DO ORZECHÓW, – bez względu na płećJ

